rabarbercrumble kage

#TakTilLivet for rabarber.

…Og for at jeg fandt en mand med en have. Ellers var jeg aldrig blevet det havemenneske, jeg (utroligt nok) er i dag. Og så ville vi ikke have fået denne dejlige rabarbercrumble kage så meget som vi gør.

Den fortjener helt klart en “deler”, for det er nok verdens nemmeste rabarber crumble kage. I hvert fald min verdens…

Opskrift

Verdens nemmeste rabarber crumble kage

Opskriften er til 4-6 personer

Du skal bruge:

  • 400 g rabarber – allerhelst friske, direkte fra haven.
  • 50 g hvedemel
  • 50 g groft mel
  • 50 g kokos
  • 100 g havregryn
  • 100 g sukker
  • 50 g mandler
  • 50 g nødder
  • 100 g chokolade
  • 120 g smør

Rabarberne skæres i små stykker. Ca. 2 cm.

Kom rabarberne i en skål og drys 2 spsk af sukkeret over og rør rundt. Lad dem trække i en skål i køleskabet 1-2 timer.

Samtidig tager du smør ud af køleskabet.

Efter et par timer kommer du de resterende ingredienser i en blender eller hakker og lader den køre et minuts tid ved fuld styrke.

Ælt kort dejen sammen med hånden, så det er en ensartet, krummet masse.

(Btw: Tag lige kniven op af blenderen inden du gør det. Jeg taler af erfaring)

Kom rabarberne i et ildfast fad, og drys crumble hen over, og rod lidt rundt med hånden, så du får blandet crumble og rabarber.

Så skal den ha’ 30 minutter i ovnen ved 200 grader.

Efter 30 minutter er den egentlig færdig, og du kan servere den med flødeskum eller creme fraiche, når den er kølet lidt af.

Men du mangler liiiige det, der gør den HELT perfekt:

Anret kagen fint på en bakke….

Nem rabarbercrumble kage

… Og tag den med ud i haven, hvor du nyder den sammen med familien.

Og så lige et lille tip:

Hvis der sker det samme hos Jer, som der ofte sker hos os, så dukker der pludselig gæster op i løbet af søndagen.

Jeg plukker rabarber hver weekend, og har derfor sjældent 800 g rabarber til en dobbelt portion.

I stedet finder jeg en pose frosne bær i fryseren eller et par æbler i frugtskålen, og så kommer jeg dem i kagen, og laver dobbelt crumble.

Det bliver den bestemt ikke dårligere af. Så plejer vi bare at kalde den “Panik-kage”.

Velbekomme!

 

Pin It on Pinterest

Share This